Deň matiek 2014

16.05.2014 08:58

                                                        

 

Každý rok sa druhá májová nedeľa nesie v znamení osláv všetkých mamičiek. Je to oslava materstva, obetavosti a lásky matiek voči svojim deťom.

Deň matiek je výnimočný sviatok, ktorý pamätá na všetky mamičky. Byť matkou je životným poslaním.

Prežívať chvíľky, kedy je dieťa súčasťou matkinho tela počas krásnych deviatich mesiacov, prežívať bolesť i neskutočné šťastie pri prvom objatí čerstvo narodeného dieťatka a potom prežívať neskutočnú lásku, ktorá každým dňom rastie a prehlbuje sa, prinášať obety pre dobro a šťastie dieťaťa, byť svedkom jeho prvých krokov, slov, prvých školských úspechov i neúspechov, byť svedkom jeho prvých lások, prvých životných sklamaní i radostí. Byť matkou znamená nechať svoj život obrátiť hore nohami a žiť ho pre druhých – pre deti.

Iste každá mamička uzná, že byť matkou je vzácny dar, ktorý  dostala a ktorý si zaslúži oslavu v podobe Dňa matiek. Tento deň, samozrejme, patrí aj všetkým adoptívnym či náhradným mamám. I my – Obec Častkovce sme si tento deň  uctili naše mamy a postarali sme sa o spríjemnenie ich slávnostného dňa. 

V nedeľu o 14.30 hodine sa v Kultúrnom dome zišli všetky mamičky  a babičky, ktoré sa prišli potešiť vystúpením našich detí zo Základnej školy s materskou školou, ktoré si pre nich pripravili krásne vystúpenie, pri ktorom sa zasmiali, ale i poplakali od dojatia. Pán starosta sa im v úvode prihovoril peknými slovami a na konci si každú jednu uctil krásnym kvietkom a poďakovaním za všetko, čo pre nás naše maminy robia.